Home

> Referenties

Referenties

Duurzame samenwerking tussen Cluma en het internationale bedrijf STAS

Locatie

Waregem

Sector

Automotive

Producten

2 enkelligger rolbruggen van 3,2T x 17,17m

Installatie van nieuwe rolbruggen en professioneel onderhoud van bestaande installaties

STAS is een internationale speler in de productie van kippers en zelflossers. De leverancier voor de transportsector werd in het begin van de 19e eeuw opgericht in het West-Vlaamse Stasegem – vandaar de naam STAS – en heeft zijn hoofdkwartier nu in Waregem.

Naast de hoofdvestiging zijn er ook sites  in Doornik, Freudenberg (Duitsland) en Medias (Roemenië). Bij alle bedrijven worden rolbruggen ingezet voor de assemblage van de trailers. Voor de rolbruggen in STAS Factory Waregem en STAS Factory Tournai gaan ze steevast in zee met Cluma.

 

Installatie van negen nieuwe rolbruggen

In 2021 installeerde Cluma vijf nieuwe rolbruggen in STAS Factory Tournai , een jaar later volgden er nog eens vier bij STAS Factory Waregem. Toch loopt de uitstekende samenwerking tussen beide bedrijven al een stuk langer.

“In onze twee Belgische vestigingen hebben we in totaal 65 rolbruggen, die een belangrijke rol vervullen in onze dagelijkse werking”, vertelt Maintenance Expert Yves Van Den Broucke. “Gezien het intensief gebruik en de hoeveelheid rolbruggen, is het logisch dat er ook regelmatig een interventie nodig is. Daarvoor kunnen we gelukkig al een hele tijd op Cluma rekenen. Hoewel de oudere rolbruggen nog van een andere firma kwamen, was het voor ons een evidente volgende stap om alle nieuwe rolbruggen bij Cluma aan te kopen. Uiteraard vergeleken wij hun aanbod wel met andere partijen, maar ze staken er met kop en schouders bovenuit.”

 

Rolbruggen bij Stas
Rolbruggen bij Stas

 

Professioneel onderhoud van bestaande installaties

Ook voor het onderhoud van de bestaande installaties verloopt de samenwerking al jarenlang soepel. “Ik overdrijf niet als ik Cluma een van onze topleveranciers noem”, klinkt het enthousiast bij Yves Van Den Broucke. “Met hun service maken ze echt wel het verschil. Als de productie noodgedwongen stil ligt, kost dat ons bedrijf enorm veel geld. Bij Cluma reageren ze dan ook enorm snel om een eventuele panne zo beperkt mogelijk te houden. Ze hebben bekwame en vaste techniekers, die hun weg bij STAS inmiddels goed kennen. Wij hoeven dus nauwelijks nog instructies te geven.”

“Daarnaast anticiperen we ook op dergelijke situaties door middel van preventieve onderhoudssessies. Zo plannen we samen met Cluma jaarlijks een standaard onderhoud van alle rolbruggen, wat ongetwijfeld kostenbesparend werkt doorheen het jaar. Wij hebben zelf ook technisch personeel in dienst en kunnen kleine storingen soms zelf aanpakken, maar het is erg geruststellend om zo’n betrouwbare partner te hebben.”

 

Rolbruggen bij Stass
Rolbruggen bij Stas

 

‘Long-term pleasure’: sterke focus op duurzaamheid

Binnen STAS is duurzaamheid zonder twijfel een van de centrale waarden. De baseline van het bedrijf is niet voor niets ‘long-term pleasure’. Het is een visie die ze bovendien delen met Cluma, waar duurzaam ondernemen eveneens hoog in het vaandel wordt gedragen. “En dat is absoluut geen toeval”, stelt Maintenance Expert Yves Van Den Broucke duidelijk. “Voor een samenwerking op lange termijn, is een gelijklopende visie zelfs cruciaal. Ook daar heeft Cluma dus een streepje voor.”

“Zelf werk ik inmiddels meer dan 30 jaar bij STAS en ik merk de positieve evolutie dat onze bedrijven steeds intensiever samenwerken. Wat ik graag ook nog wil meegeven, is dat niet alleen het technische werk subliem wordt uitgevoerd. De administratieve opvolging is altijd perfect en de communicatie verloopt ook enorm vlot. Bij vragen of bedenkingen hebben we altijd onmiddellijk een klankbord en ze luisteren echt naar onze specifieke noden. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het positieve gevoel dat wij hebben bij de samenwerking.”

“Ik overdrijf niet als ik Cluma een van onze topleveranciers noem”

Maintenance Expert

Toegepaste opties

  • Antibotsing tussen beide rolbruggen alsook tussen beide takels per rolbrug
  • Master-Master sturing: Met deze optie kunnen de 2 rolbruggen samen of afzonderlijk bediend worden met 1 afstandsbediening.
  • Afstandsmeeting: de afstandsmeting bewaakt continu de onderlinge afstand tussen de 2 rolruggen tijdens het kraanrijden.
  • Lastsommatie met loopweg beveiliging: hiermee is het mogelijke om het totale hefvermogen van 6,4T per rolbrug te verminderen als de rolbruggen dichter bij elkaar moeten rijden. Dit is van belang voor de krachten op de betonvloer. Hiervoor werden ook grotere voetplaten voorzien om de krachten meer te spreiden.
  • In dit project voorzagen wij ook de volledige loopwegstructuur op pijlers.

Toegepaste toebehoren

  • Afstandsbediening
  • Metalen veerkabeltrommel voor elektrische voeding aan de haak

Gerelateerde projecten

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Automotive

Roeselare

Ferro & Non-Ferro, Oppervlaktebehandeling

Roeselare

Logistiek & Havens

Handzame

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Machinebouw -en verhuur

Staden

Vorige
Volgende

Deel deze referentie