Home

> Referenties

Referenties

Liefst 17 rolbruggen (!) in de nieuwe fabriek van wereldspeler VDL Bus & Coach

Locatie

Roeselare

Sector

Automotive

Producten

17 rolbruggen voor productie en onderhoud bij internationale automotive group

Rolbruggen krijgen een cruciale rol in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach. Deze internationale speler koos ervoor om 17 rolbruggen te laten plaatsen door Cluma om zo hun efficiëntie te verhogen. Een unieke realisatie, bovendien in onze eigen uitvalsbasis Roeselare.

VDL Bus & Coach is een onderdeel van de internationale VDL Groep. Het bedrijf heeft verschillende fabrieken in Nederland en België. In het bedrijvenpark Krommebeek in Beveren-Roeselare werd in 2022 een gloednieuwe fabriek van VDL Bus & Coach neergepoot. Men spreek over de ‘modernste bussenfabriek van Europa’, waar volop wordt ingezet op e-mobiliteit. Meer info over de nieuwe fabriek kan je terugvinden op de website van VDL Bus & Coach.

 

Rolbrug Cluma automotive

 

Process engineer: “Zeldzaam dat afspraken zo perfect worden nageleefd”

De autobusfabriek is al lang een gevestigde waarde in Roeselare. Sinds 1881 was er namelijk het bedrijf Jonckheere gevestigd, dat al vele jaren deel uitmaakt van VDL Groep. Nu komt er een nieuwe, hypermoderne vestiging bij. Een belangrijk project voor Cluma, dat eveneens in Roeselare gevestigd is. “Zowel Cluma als VDL hebben een Roeselaars verhaal, maar dat heeft eigenlijk geen rol gespeeld in onze keuze”, klinkt het bij Laurens Boone, process engineer bij VDL Bus & Coach.

“Zelf was ik bij de volledige samenwerking betrokken, van offerte tot oplevering. Cluma stak er meteen bovenuit. Niet alleen was de prijszetting gunstig, de offerte was ook erg duidelijk. No-nonsense en erg volledig, niet te vergelijken met andere offertes die wij mochten ontvangen. Meteen kregen we een professionele uitleg bij de rolbruggen. Zo was ons overleg voor de bestelling behoorlijk intensief – het gaat dan ook om een groot project – maar was er nadien nog weinig contact nodig. Alles liep gewoon steeds zoals gepland.”

“We werken met veel aannemers samen en kunnen stellen dat het zeldzaam is dat afspraken zo perfect worden nageleefd. Niet alleen ikzelf ben enorm tevreden over de samenwerking met Cluma, die positieve reacties hoor ik ook elders. Wij hebben bijvoorbeeld een eigen coördinatiebureau, dat de samenwerkingen met alle aannemers monitort. Ook daar hoor ik niets dan lof over de professionele aanpak van Cluma.”

Rolbrug Cluma automotive

 

Rolbruggen krijgen een sleutelrol in het productieproces

Dat het om een grootschalig project gaat, is helemaal niet overdreven. In totaal zijn er niet minder dan 17 rolbruggen geïnstalleerd in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach, telkens  met bijhorende loopweg en voedingslijn. 15 rolbruggen hadden de nieuwe productiehal als bestemming, de andere zijn voor het servicecenter waar ruimte is voor onderhoud en herstellingen.

“In deze productiehal zullen we een nieuw model van elektrische bussen maken, waar we al enkele jaren aan werken”, geeft process enigineer Laurens Boone mee. “De rolbruggen zullen voortaan alvast een echte sleutelrol spelen, veel meer dan dat in de oude vestiging het geval was. Zo werkten we voorheen met één lange productielijn, waar dat nu zes modules worden. Het laat ons toe om alles zo ver mogelijk af te monteren voor de uiteindelijke assemblage.”

“De rolbruggen zullen erg intensief gebruikt worden en krijgen een cruciale rol in ons volledige productieproces. Net daarom is een goede partner zoals Cluma enorm belangrijk. Voor de feilloze installatie, maar ook voor het onderhoud dat de volgende jaren nodig is.”

“Zeldzaam dat afspraken zo perfect worden nageleefd”

Process engineer

Opties

Antibots:
Meerdere rolbruggen op dezelfde loopweg mogen niet met volle snelheid tegen elkaar rijden, bij portaalkranen moet het botsen met voorwerpen of personen vermeden worden. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk.
Kabelhaspel
Loopwegen

Toebehoren

Afstandsbedieningen
Reservezenders

Gerelateerde projecten

Ferro & Non-Ferro

Roeselare

Ferro & Non-Ferro

Henegouwen

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Automotive

Waregem

Ferro & Non-Ferro, Oppervlaktebehandeling

Roeselare

Logistiek & Havens

Handzame

Vorige
Volgende

Deel deze referentie