Home

> Referenties

Referenties

Dubbelligger rolbrug bij een gespecialiseerd bedrijf in oppervlaktebehandeling van metalen

Locatie

Roeselare

Sector

Ferro & Non-Ferro, Oppervlaktebehandeling

Producten

Dubbelligger rolbrug met ludiek opschrift voor Metallink in Roeselare

Het Roeselaarse Metallink is opgericht in 2018 en specialiseert zich in de oppervlaktebehandeling van metalen. Het bedrijf had nog nooit eerder een rolbrug laten plaatsen en liet zich dan ook graag adviseren door de buren van Cluma. In het bedrijf prijkt nu een dubbelligger rolbrug met opvallend kleur en opschrift, exact zoals de zaakvoerder het voor ogen had.

“Aangezien onze bedrijven slechts een 500-tal meter van elkaar liggen, kende ik Cluma uiteraard al”, klinkt het bij zaakvoerder Olivier Stofferis van Metallink. “Het contact met zaakvoerder en hoofdingenieur verliep erg vlot. Het klikte en zij begrepen meteen wat ik nodig had in mijn bedrijf. Ik had al veel goede dingen gehoord over samenwerkingen met Cluma en ook in mijn ervaring viel het verregaand advies en de ijzersterke service in de smaak. Voor Metallink is het de allereerste rolbrug dus was dat advies ook broodnodig.”

 

Dubbelligger met antisway
Dubbelligger met antisway

 

Specifieke opties op maat van Metallink

Bij Metallink wordt vaak met grote lasten gewerkt en daarmee moest uiteraard rekening gehouden worden. Het resultaat is dan ook een dubbelligger rolbrug geworden, met enkele specifieke opties op maat van de klant. Zo is er frequentiesturing op alle bewegingen, is de hijssnelheid afhankelijk van de lasten (bij deellast tot 150 procent sneller dan bij vollast) en zijn er verhoogde rijsnelheden.

Daarnaast is er zonebeveiliging voorzien rond de burelen, zodat de rolbrug vertraagt en automatisch stopt nabij de burelen. De antisway verhindert dat de lasten slingeren bij beweging. Bovendien is Metallink meteen ook voorbereid op een eventuele uitbreiding in de toekomst. Zo is er een extra ruime elektrische kast om te kunnen uitbreiden naar master-master, waarbij twee rolbruggen bediend kunnen worden met één afstandsbediening.

 

Uniek ontwerp met een knipoog

Niet zozeer de opties van de dubbelligger rolbrug springen in het oog als je bij Metallink binnenstapt, maar wel de unieke afwerking. Zo is de rolbrug knalrood en kreeg hij – of moeten we zeggen ‘zij’? – de naam ‘Big Momma’. Ook elders zijn enkele ludieke opschriften voorzien. “Ja, je mag het gerust een ontwerp met een knipoog noemen”, lacht Olivier Stofferis van Metallink.

 

Big momma dubbelligger rolbrug
Big Momma dubbelligger rolbrug bij Metallink in Roeselare

 

“Dat was iets dat ik echt wou, dat er een beetje een hoek van was. Het leven is al serieus genoeg! Het typeert hoe ikzelf in het leven sta en het is fijn om dat nu ook in onze werkplaats terug te zien. Ook de rode kleur is bewust gekozen, aangezien het een van onze huiskleuren is. Zo staat het nu al vast dat er in de toekomst een tweede rolbrug komt – uiteraard opnieuw van Cluma – en dat deze blauw zal zijn. Of het een ‘Big Papa’ wordt? Dat zou misschien te voor de hand liggend zijn. Maar dat het opnieuw iets uniek zal worden, dat staat nu al vast.”

 

Het klikte en zij begrepen meteen wat ik nodig had in mijn bedrijf.

Olivier Stofferis - Zaakvoerder Metallink

Toegepaste opties

  • Frequentiesturing op alle bewegingen
  • Hijssnelheid lastafhankelijk (bij deellast tot 150% sneller als bij vollast)
  • Verhoogde rijsnelheden
  • Specifieke kleuren en belettering op de rolbrug (heel uniek maar wel zeer geslaagd en opvallend. We kijken vol verwachting uit naar big papa)
  • Zonebeveiliging rond burelen (rolbrug vertraagt en stopt automatisch nabij de burelen),
  • Antisway (verhindert het slingeren van de last bij alle bewegingen)
  • Extra ruime elektrische kast voor later uitbreiding naar master-master (bediening 2 rolbruggen samen met 1 bediening)

Toegepaste toebehoren

  • Afstandsbediening

Gerelateerde projecten

Ferro & Non-Ferro

Roeselare

Ferro & Non-Ferro

Henegouwen

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Automotive

Waregem

Automotive

Roeselare

Logistiek & Havens

Handzame

Vorige
Volgende

Deel deze referentie