Home

> Referenties

Referenties

Gelukkig toeval leidt tot jarenlange samenwerking met E-MAX

Locatie

Gullegem

Sector

Ferro & Non-Ferro

Producten

Cluma biedt een betrouwbare service

E-MAX is gespecialiseerd in het extruderen van circulair aluminium. Het bedrijf heeft onder meer twee vestigingen in West-Vlaanderen, meer bepaald in Gullegem en Moorsele. In Gullegem is Cluma al enkele jaren de vaste partner voor het onderhouden en plaatsen van rolbruggen.

Zowel Cluma als E-MAX hechten veel belang aan duurzaamheid en bieden diensten aan die perfect op elkaar aansluiten. Toch was het puur toeval dat beide partijen met elkaar in contact kwamen. “Het eerste contact werd gelegd op het voetbalveld”, lacht maintenance manager Christophe Govaert, die al meer dan 20 jaar voor E-MAX aan de slag is. “De zoon van onze plant manager bleek in dezelfde ploeg te spelen als de zoon van een medewerker bij Cluma. Zo kwamen ze eigenlijk voor het eerst in beeld bij ons.”

Dubbelligger met maximale belasting van 3,2 ton
Dubbelligger met maximale belasting van 3,2 ton

Dat E-MAX intussen al jarenlang een beroep doet op Cluma, heeft natuurlijk niets meer met het voetbal te maken. Beide bedrijven weten precies wat ze aan elkaar hebben en zijn steeds intensiever gaan samenwerken. “We kenden wat problemen met onze eerdere rolbruggen en zochten een betrouwbare partner voor het onderhoud. Het feit dat Cluma die service wou bieden voor rolbruggen die niet van hen waren, was op zich al uitzonderlijk. Hun engagement was daarbij erg groot. Indien nodig tekenden ze voor dag en dauw present om ons uit de nood te helpen. Het was dan ook vrij snel duidelijk dat, gebaseerd op techniciteit en kostprijs, we in zee zouden gaan met Cluma wat betreft de aanschaf van onze nieuwe rolbrug.

 

Out-of-the-box denken

Die nieuwe rolbrug kwam er ook effectief in Gullegem. Het werd een dubbelligger met maximale belasting van 3,2 ton, met kabeltakels van Verlinde en bediening van Ikusi. “De positieve ervaringen met Cluma waren overigens niet het enige argument om voor hen te kiezen”, gaat Christophe Govaert verder. “Zij dachten ook erg efficiënt mee om een oplossing te vinden voor onze specifieke noden. Zo hijsen wij bij E-MAX vaak onder een hoek, waar dat normaal recht gebeurt. Cluma was de enige leverancier die hiervoor een oplossing aanbood, door out-of-the-box te denken. Met dank aan product manager Krist Vanneuville voor de inventiviteit. Via de traditionele manier zouden onze hijskabels misschien maar zes maanden bruikbaar zijn, terwijl hun oplossing een veel langere levensduur oplevert. We waren dan ook meteen gewonnen voor dit voorstel.”

Rolbruggen van Cluma bij E-Max
Rolbruggen van Cluma bij E-Max

“Cluma plaatste bij ons dus één nieuwe rolbrug, onderhoudt ook drie andere rolbruggen en daarnaast konden we ook voor enkele kleinere projecten bij hen terecht. Zo hebben we onder meer nog enkele handige hangbruggen en kolomzwenkkranen die van Cluma afkomstig zijn. En daar hoeft het voor ons niet op te houden.”

Grote impact op het bedrijf

Als producent levert E-MAX aluminiumprofielen aan bedrijven uit tal van sectoren. Een goede werking van hun rolbruggen is daarbij cruciaal. “We kunnen daar heel duidelijk in zijn: als de rolbug stil ligt, kunnen wij niets uitsturen naar onze klanten en dus ook niets factureren”, klinkt het. “Net daarom is het voor ons zo belangrijk dat we steeds op Cluma kunnen rekenen. We kozen ook bewust voor een snelle en performante rolbrug voor onze expeditiehal. Daar wordt namelijk standaard in twee shiften op gewerkt en bij grote drukte zelfs ook nog een derde shift ’s nachts of in het weekend. Voor ons bedrijf zou het catastrofaal zijn als de rolbrug in deze expeditiehal stil ligt en dankzij Cluma is het risico daarop tot een minimum beperkt.”

Cluma dacht ook erg efficiënt mee om een oplossing te vinden voor onze specifieke noden.

Project Management

Toegepaste opties

Toegepaste toebehoren

Gerelateerde projecten

Automotive

Waregem

Automotive

Roeselare

Ferro & Non-Ferro, Oppervlaktebehandeling

Roeselare

Logistiek & Havens

Handzame

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Machinebouw -en verhuur

Staden

Vorige
Volgende

Deel deze referentie