Home

> Referenties

Referenties

2 monorails met bocht bij onderhouddienst van het rollend materieel

Locatie

Merelbeke

Sector

Logistiek & Havens

Producten

In het voorjaar van 2014 werden er 2 monorails van 250kg met bocht geïnstalleerd. Wij gingen even langs bij Dhr. D.T. (Cel technische ondersteuning / depannage / hersporingstrein) om te luisteren naar zijn ervaring met ons bedrijf.

Ben je tevreden van cluma als leverancier?
Dhr. D.T.: “Ik ben zeer tevreden…De mannen van cluma zijn top!”

“Het was een zeer moeilijk project gezien de omstandigheden. Bij ons moest de rolbrug namelijk worden gemonteerd boven het spoor in onze werkplaats. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Ons atelier is namelijk zo geconcipieerd dat de rolbrug enkel kon worden binnengebracht over het spoor gezien de ingang aan de straatzijde te klein is.
Doordat treinen elektrisch worden aangestuurd is het ook zo dat wanneer men iets binnen rijdt in ons atelier er dan een schouwspel ontstaat van vonken veroorzaakt door zwerfstromen. Los daarvan moeten leverancier zich ook houden aan de uitzonderlijk hoge veiligheidsvoorschriften. De monteurs van cluma hebben zich daar enorm aan aangepast.”

“De 2de uitdaging was de brug op zijn plaats krijgen, gezien de brug aan het plafond  moest worden opgehangen en de breedte tussen de 2 sporen beperkt is was het zeer moeilijk om de brug op te tillen, bijgevolg moest men met 2 kranen werken en goochelen om het gevaarte op zijn plaats te krijgen en dit zonder de aanwezige treinstellen te beschadigen. cluma diende hoogwerkers te voorzien en ook die waren stipt op tijd aanwezig. Tijdens de montage viel het me op dat ze streefden naar perfectie en dit zelfs voor enkele aspecten die voor ons niet belangrijk waren. Voor mezelf was de 1ste samenwerking een zeer positieve ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is!”

Waarom hebben jullie gekozen voor cluma als leverancier?
Dhr. D.T.: “We hebben gesproken met verschillende partijen en cluma was de enige partij die ons de keuze liet tussen 2 doordachte voorstellen. Men had duidelijk goed geluisterd en erover nagedacht. Beide oplossingen hebben uiteraard voor & nadelen maar het feit dat we konden kiezen gaf ons vertrouwen. Bij de NMBS hadden we vooral nood aan een zeer goeie oplossing om de tractiecontrole elementen vlot en veilig te kunnen vervangen.”

Wat viel er jullie op tijdens de samenwerking?
Dhr. D.T.: “De vlotte oplevering, het stipt naleven van de afspraken en de nazorg. Er is geen enkele belofte gemaakt geweest die niet werd ingevuld. Het viel ons ook op dat men na plaatsing alles netjes heeft opgeruimd.”

Kan men bij cluma nog iets verbeteren?
Dhr. D.T.r: “Neen voor ons is alles perfect zoals het is.”

“Cluma liet ons de keuze tussen 2 doordachte voorstellen, dat gaf ons vertrouwen”

Cel technische ondersteuning / depannage / hersporingstrein

Opties in dit project

  • Afstandsbediening

Toebehoren in dit project

Gerelateerde projecten

Ferro & Non-Ferro

Roeselare

Ferro & Non-Ferro

Henegouwen

Ferro & Non-Ferro

Gullegem

Automotive

Waregem

Automotive

Roeselare

Ferro & Non-Ferro, Oppervlaktebehandeling

Roeselare

Vorige
Volgende

Deel deze referentie